Test av termisk kikkert LEUPOLD LTO QUEST THERMAL VIEWER

Test av termisk kikkert LEUPOLD LTO QUEST THERMAL VIEWER2019-01-07T19:49:37+00:00

Test av termisk kikkert LEUPOLD LTO QUEST THERMAL VIEWER
Når det kommer til avanserte deteksjonshjelpemidler for å observere og lokalisere under jakt, redningsaksjoner, overvåkning osv. er prisene uoversiktlige, men kvaliteten og teknikken er god. Disse enhetene, slik som termiske kikkerter og annen nattoptikk er i dag mer avanserte sammenlignet med hva de var for tiår siden. Prisene har gått vesentlig ned og brukeregenskapene er betydelig bedre. Mange som har behov for slik teknologi, bruker den til tidlig deteksjon eller skanning av et område.

Leupold og Stevens har utviklet to håndholdte termisk deteksjonssystemer designet hovedsakelig for jakt, men de

kan også ha andre bruksområder. Vi sammenligner ikke disse med store termiske kikkerter slik som Dali S246, men kvaliteten og brukervennligheten er bemerkelsesverdig god. De større, mer sofistikerte enhetene har vanligvis flere funksjoner som øker prisen. Leupold og Stevens håndholdte løsning er kompakt og er hyperfunksjonell, og gir enkel tilgang til termisk deteksjon av et betydelig område.

I termisk teknologi har du flere nøkkelegenskaper som gjør at du kan være effektiv når du skal få oversikt over et område om natten. Sensortyper, sensoroppløsninger, bildefrekvenser og skjermoppløsning er alle faktorer med teknologi som påvirker den generelle ytelsen.

Dyrere termiske kikkerter kan søke av områder på 600 meter og oppover. Målene er lett identifiserbare og er like klare som det du ser på. Disse termiske kameraene er flotte, men er litt mere kostbare. Vi forstår at ikke alle ønsker å bruke noen tusen ekstra. Det er både rimelig og rasjonelt å benytte en mer forenklet bildebehandler for å hjelpe til med å oppdage mål.

En av mange flotte funksjoner til termiske kikkert er evnen til å bruke dag eller natt funksjonen, noe som gir godt nattesyn. Husk, vi snakker bare om målidentifikasjon her. Termiske kikkerter er på ingen måte et alternativ til nattesyn, fordi termiske kamera identifiser varme signaturer. Disse kan ikke projisere bilder gjennom glass eller andre gjennomsiktige barrierer.
Night Vision – Tillater brukeren å se om natten med lite eller ingen lys. Kan se gjennom glass eller andre gjennomsiktige barrierer, men viser ikke varme signaturer.

Leupold-løsningen
Leupold har enda en gang utvidet sin horisont og produsert to rimelige termiske kameraer, LTO-Tracker og LTO-Quest. Begge håndholdte systemer kan assistere jegere i å oppnå tidlig deteksjon på en god avstand.

 

TERMISK KIKKERT

Ikke la kikkertens størrelse lure deg. Det er en kraftmultiplikator i det termiske riket. LTO-Tracker kan ved et første blikk forveksles med et kikkertsikte. Leupold designet Tracker til å være et slankt og lavt profilverktøy. Tracker er bygget med et slitesterkt aluminiumhus som etterligner tradisjonell optikk. Ergonomien er det du forventer fra samme firma. Tracker har funksjonell knapp plassering som viser seg å være lett tilgjengelig for enkel betjening. Uavhengig om du opererer om dagen eller om natten, er knappene alltid “der” med liten tid på å veksle mellom dem. 1.2-tommers skjerm på baksiden av bildebehandleren har en oppløsning på 240 × 240| px som projiserer et klart og konsistent bilde.

Tracker benytter ett CR123-batteri som garanterer 10 timers kontinuerlig bruk. Andre produkters batterisystemer har en tendens til å fokusere på batteriets levetid mer enn driften av enheten.

Vi testet denne termiske kikkerten i et skogkledd miljø med et stort åpent område på over 200 meter. Vår test ble gjennomført på ettermiddagen, like før skumringen. I dette tilfellet var vårt testområde en gjennomsnittlig høyde. Avstanden ble målt til 200 meter og vi observerte på skjermen da det gikk fra gjenkjenning til identifikasjon.

Når potensielle mål er innen 60 meter, er målet identifisert og riktig handling kan tas.
Fra 200 til 75 meter var det en tydelig varme gjenkjenning. På disse avstandene var måltypen og nøkkelfunksjonene ikke gjenkjennelige (hvis vi ikke visste hva vi så på). Vi kunne positivt identifisere målet som en person på ca 70. Når mannen kom til 60 meter hadde vi en klar observasjon av ham.

Vi gjennomførte testen flere ganger med de seks forskjellige fargepalettene, og så lenge du vet hva du leter etter, er hver palett like effektiv som den neste. Vi likte hvor lett det var å skanne et område, oppdage mål og velge mellom funksjonene.

Tracker har en tilstrekkelig varme signaturvisning på 21 grader.

En termisk forsiktighet
Leupold utviklet LTO-Quest som et billigere, men likevel funksjonelt alternativ til Tracker. Den er sammenlignbar i størrelse med en mobiltelefon med en ekstra 300 lumen lommelykt. Den har en 2,4-tommers LED-skjerm, med åtte fargepaletter for å hjelpe brukeren og gir en rekke alternativer. Leupold har lagt til 2 ekstra paletter for jaktapplikasjoner. Quest opererer på et internt batteri med en brukstid på 4 timers kontinuerlig bruk, i forskjell fra Tracker. Dens kompakte utforming og robuste montering gjorde dette systemet supereffektivt. Vi utførte den samme testen som med LTO-Tracker med svært forskjellige, men likevel anvendelige resultater.

LTO Quest har en lignende utseende som en smarttelefon.
På 100 meter avstand gjorde vi vår første observasjon og kunne oppdage et mål. Som Tracker, gjorde denne enheten oss i stand til å verifisere det potensielle målet til å være et menneske, men først på 50 meter kunne vi identifisere personen. Vi gjennomførte denne testen flere ganger også og skiftet mellom hver profil. Alle hadde de samme resultatet.

Det Quest mangler i avstand, tar den igjennom i to ekstra paletter og en kraftig lommelykt.

Under våre tester passerte grupper av mennesker og de ga ikke oppmerksomhet til enheten vi så på dem med. The Quest viste sin verdi i en skjult setting. Den ligner en mobiltelefon. The Quest har flere funksjoner til en smarttelefon, inkludert intern lagring via Micro SD. Leupolds LTO-Quest er «et kjekt å ha utstyr». Prisen er litt over halvparten av hva Tracker er solgt for, men verdi er mye større.

Det Questen mangler i rekkevidde, tar den igjen i funksjoner og mangfold.

Kvaliteten på begge enhetene er uovertruffen. Begge er holdbare og like funksjonelle. «Track record» funksjon til Questen er nyttig og en fordel sammenlignet med LTO- tracker.

Begge enhetene tilbyr en rekke alternativer for forskjellige applikasjoner. Noen paletter fremhever forskjellige detaljer på ulike avstander. Knappvalget på begge enhetene er enkelt å betjene. Verdien for hver enhet overgår godt kostnaden.

1-6x zoom og fast retikkel gir mer variert bruk.
LTO – TRACKER VITAL DATA

Type Håndholdt termisk bildebehandler
Lengde 17 cm
Vekt 283 gram
Deteksjon Avstand 600 meter (Maks)
Zoom 6x (digital)
Feltfelt 21 grader
Display 1.22 LED
Paletter 6 – Rød, hvit hot, Blk høydepunkt, grønn, Blk hot, hvit høydepunkt
Oppstartstid 3 sekunder
Batteri 1x 123 litium
Pris 9 450.- https://www.kikkertsalg.no/produkt/leupold-lto-tracker/
Produsent Leupold Optics

LTO – QUEST VITAL DATA
Type Håndholdt termisk bildebehandler
Lengde 15,7 cm
Vekt 170 gram
Deteksjon Avstand 300 meter (Maks)
Driftstemperatur. 14 – 149 grader F
Zoom 1-4x (digital)
Feltområde (FOV) 20 grader [horisontal]
Display 2,4 “LED
Paletter 8 – Rød, hvit hot, Blk høydepunkt, grønn, Blk hot, hvit høydepunkt, kobber, rekkevidde Lommelykt Variabel, 120-300 lumen
Batteri Internt / oppladbart litiumbatteri
Internlagring MicroSD
Pris Kr 6490.-  https://www.kikkertsalg.no/produkt/leupold-lto-quest-thermal-viewer-termisk-kikkert/
Produsent Leupold Optics

Les test av Leupold termisk kamera http://kikkert.blogg.no/1503263526_test_av_leupold_lto_termisk_kamera.html

Fin test av termisk kikkert: https://www.kikkertsalg.no/dali-s240-termisk-kikkert-kamera/