Schmidt & Bender 3-27×56 PMII High Power Riflescope

Schmidt & Bender 3-27×56 PMII High Power Riflescope2018-10-20T11:07:25+00:00

Schmidt & Bender PMII-serien er min  første test av kikkerter i en verden av presisjonsoptikk, som er egnet for å skyte på lang rekkevidde (over 1000 meter). Jeg har strukket avstanden langt utover den magiske “milen”. 3-27×56 PMII High Power er en optikk for en slik utfordring. Den ble opprinnelig utviklet for militær formål med bredt synsfelt for observasjon og viser 13 meter områdesyn på 100 meter med 3x forstørrelse.

 

En stor 56mm objektivlinse gir mye lys inn i det ene stykke aluminiums 34mm kikkert røret.  PMII gir et lyst bilde, selv ved høy forstørrelse.

 

S & Bs ærverdige 5-25×56, var optikken som introduserte meg til det jeg har beskrevet som “Et visuelt avslappet miljø”. Det er en setning jeg har brukt svært få ganger på optikk som har gledet meg i bruk siden. Schmidt fortsetter produsentens rykte for å produsere et bredt, flatt bilde med god fargegjengivelse, presise justeringer og kanskje av største betydning, en veldig skarp retikkel.

 

Den har en fin linje

Vind justeringen har klare markeringer og kan nullstilles for å angi midtposisjon ved å justere unbraco skruen. Høyden justeres med en lignende 37mm skrue av aluminium. S & Bs justeringstårn viser klare hvit graverte markeringer.

 

Mål og vekt

Kikkerten veier 1128 gram og har en lengde på 395 mm. Dette gjør kikkerten stor, men ikke for stor, og sannsynligvis helt  perfekt til  geværet som det skal monteres på. Den er 50mm foran og 60mm bak. Noe som gir tilstrekkelig plass på de fleste lange holds geværene med tvillingfester, eller enkeltmontering som Spuhr eller Unimount. Sadelen stikker ikke for langt under rørets underside, noe som kan være et problem med enkelte enkeltmonteringer. På en picatinny-skinne er ikke dette et problem uansett, med masse plass til å montere kikkerten i riktig posisjon.

 

Å være i stand til å sikte på skiven og lese treffbildet direkte igjennom kikkerten for så å justere, er den store fordelen med “første fokusplan”. Det er en stor fordel å ha en reticle som ikke tar opp for mye plass under sikting mot skiven.

 

Belysningen justeres fra 1-11 på en 28,5 mm skive til venstre bak på røret, rett foran zoomjuseringen. Det opplyser bare det sentrale  krysset i retikelen i rødt.  Ved lav forstørrelse og i full intensitet er det nesten bare en prikk som vises og er perfekt egnet til å peke og skyte hurtige skudd.

Stille, men dødelig

Forstørrelses justeringen er stille og uten følelse av innvendig bevegelse av linsepakkene.Juseringshjulet har en 52 mm krage med 4,6 mm dype riller som gjør det mulig å dreie uten skarpe kanter.

 

Parallaxe justeringen er på venstre side med en 40 mm urskive. Den fungerer fra 10 meter til uendelig. Avstandene som er avmerket er representativ for denne kikkertens virkelige verdensklasse.  Jeg kunne oppnå skarpt fokus i begge ender av spekteret og tilsynelatende repeterbar fjerning av parallaxefeil.

 

Høydejusteringene er 100-300-700 og 1000 meter på denne PMII. Det er et ekstra element å stole på, og nesten glemt mens jeg konsentrert meg om andre aspekter av sikker skyting. Å være i stand til å spore ditt eget kulehull i det brede synsfeltet og få en liten millisekund med advarsel om hvor det kan drive litt av måler er en ypperlig egenskap, takket være oppløsningen til optikken. En “spottingkikkert” er ofte bevisst fokusert litt kort for å fange kuleveien lettere.

 

Konklusjon

Selv om andre produsenter er ivrige etter å etterligne Schmidt & Benders suksess i  langholds markedet, så er det åpenbart at Schmidt & Bender fortsatt har en ledelse ved stor forstørrelse og har ikke falt bak med ny utvikling eller innovasjon. Prisene stiger veldig raskt for topp optikk som har stor forstørrelse. 40 K  er en stor grense  å krysse, og det er vanskelig å se den store nytten av å legge til disse ekstra 10 K i forhold til annen optikk. PMII er avskrekkende dyrt, men en pris på kr 50-80 per skudd på aktuelle rifler / kaliber, så er prisen på topp optikk ikke så avskrekkende dyrt over tid.

 

Det er vanskelig for andre merker å så slik kvalitetsoptikk med så presise  justeringer.

 

 • Model: Schmidt & Bender 3-27×56 PMII High Power Riflescope
 • Vekt: 1128g
 • Lengde: 395mm
 • Øye avstand: 90 mm
 • Click value: 0.1mRad 1cm @100-metre clicks
 • Total justering: : 26mRad (2.6-metres at 100-metres)
 • Områdesyn på 100m: 13.0-1.4-meter @100-meter
 • Parallax justering: 10m til uendelig
 • Utgangs pupil Size: 8.7-2.07mm
 • Rørdiameter: 34mm tube
 • Retikler: P4L Fein fitted, H2CMR, H37, H59 TReMoR2
 • Garanti: 2 år
 • Utsalgspris: kr 47 990.-
 • Forhander: https://www.kikkertsalg.no/

Innlegget er fritt oversatt fra: https://www.gunmart.net